13.10.08

Al-Kisah Atan Yang Keji Bersama Gambar-Gambarnya

Bila Sang Pujangga bermadah kata :




Scene 1


Atan : Abang Zainal tak balik kampung ke tahun ni?

Abang Hairi : Dia balik sekejap je masa bulan puasa hari tu. Si Abdul Rahman nak masuk meminang orang Terengganu hari raya keempat nanti. Dia sibuk laa nak setelkan kerja rombongan untuk anak sulung dia tu.

Atan : Huh, sepandai-pandai buaya membaham, ke jinjang pelamin jua akhirnya.


Scene 2


Mamat A : Apasal awek kat 7E tadi tu kerek sangat ahh? Aku tanya nak mintak topup pun buat muka ketat. Muka je cun, tapi sombong nak mampus!

Atan : Hish! Tak baik ko tuduh dia sombong macam tu. Aku rasa dia tengah period tu.

Mamat A : Dia yang period, ko pulak yang boleh ‘rasa’?


Scene 3


Atan : Mak! Duit raya Atan mana?
Mak : Sesia je ngko neh bela janggut…



Bagaikan irama dan lagu, hatta gambar dan ‘kapsyen’ pun sebenarnya tidak dapat dipisahkan. Mari kita tengok koleksi gambar terbaru saya ketika musim raya hari tu.


*dah macam pengacara rancangan ‘Motivasi Pagi’ pulak dah…


*jejaka misteri di pagi Aidilfitri. Hantar kat majalah URTV untuk ruangan mencari jodoh pun bagus gak neh… Hmm…



*Opsss…



*Yadi dan Pa’an. Sepasang sepupu yang tiba-tiba mengaku BFF (Best Friend Forever) kat kampung Bukit Betong. Sedara-mara dah bertahun-tahun tapi first time dapat jumpa dan bermain sama, begitulah gamak jadinya. Huhu…



*Amar Farhan dan Farah Diba. Kalau diajak berborak, sungguh bising mulut mereka ini mengalahkan ahli-ahli parlimen sedang bersidang.



*Teja Myasara, adik kepada Tuah Muliadi. Sungguh retro+canggih nama anak-anak buahku ini.



*paksu bersama si Pa’an. Jangan gatal-gatal nak bikin pertandingan “Mari Mengira Jumlah Jeragat Encik Akeji” pulak tau!



*duit raya terkumpul setakat tahun 2008 ini. Disumbangkan oleh cik rynak. Bagi yang rabun dekat tu, tulisan yang tertulis di dalam kad sempena hari raya neh berbunyi seperti berikut: “Dwet raya! Jgn byk komplen!!” Kejam…




~Lalalala… Tu bulan!~

9 KoMen:

Tyra said...

seksis di hari raya... baju singlet kau sebijik cam baju Anita Sarawak time dia seksis-seksis. bezanya.. anita sarawak rambut blonde.

hahaha.

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

tyrark : Aku Akeji Sarawak! Hahaha... atau di sana lebih dikenali sebagai Ajaik Sarawak... hmm, first time aku berjaya wat lawak pandai...

Tengkorak Hidup said...

Foh..Gambar Ketiga Agak Ngeri Oke..

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

korak : sebarang tuntutan pampasan di atas kerosakan urat mata tidak akan dilayan... harap maklum.

Si Kachak Suparjo said...

Gambo ketiga tu bikin aku ghairah berganda.

Ape no phone yu?

Humcha!

nur'ain said...

ahahah! kome nih. tak terkomeng oden di sini

Mak Su said...

glem ler nama budak2 tu

cendawanintim said...

'sepandai-pandai buaya membaham, ke jinjang pelamin jua akhirnya.'

owhhhhhh, apakah??!!

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

suparjo : no fon ai adelah... 014-tekan tekan tak dapat...

chret!!!


cahaya ain : huhu... bahase slang ape neh? cam perak pon ade, cam nogori pon ade... kompius...


maksu : tanak bagi anak nama pierre andre ke maksu?


cendawan : tu petikan dari kitab Hikayat Bujang Senang saya yang akan diterbitkan tak lama lagi. dapatkannya di pasaran... ahakz...

Post a Comment

Any Comment? Anybody?