11.8.09

TIDUR




Nama saya Cristiano Ronaldo dan saya menggunakan “Clear For Men”. (Takde motif)

Sebenarnya neh cubaan aku untuk membuat entri pendek ala-ala twittering sekali sekala.

Boleh ke? Entah. Yang penting aku takkan cerita asal-usul syampu Clear tu kat sini, oke!



Korang penah tido? Mesti laa penah kan?

Satu soklan; macam mana korang tido?


a) Menelentang
b) Mengiring
c) Meniarap


Dikhabarkan bahawa junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W tidur mengiring. Itu laa yang paling afdalnya mengikut fakta-fakta yang diperolehi dari blog ini.

Tapi aku neh kan degil. Suka nak buat benda ikut kepala aku je.

Aku cuba untuk tidur menelentang. Tapi disebabkan cahaya dari lampu jalan (atau sekitar) membuatkan aku sukar lelap. Lalu aku meletakkan lengan ke atas dahi (sila bayangkan sendiri. Aku try gugel gambar dok carik contoh tak jumpa-jumpa, muahahaha), maka ketika ini mula laa muncul masalah-masalah lampau satu demi satu dalam kepala otak aku. Haih~ lagi laa susah nak tidurnya.

Lalu aku berbaring mengiring pula. Tapi melihatkan takder orang sebelah aku teman aku tidur, lagi laa terasa tak boleh nak tidurnya (muahaha, gatal nak menikah dah neh). Haih~

Akhirnya aku meniarap. Bila meniarap, aku boleh berangan apa saja yang aku nak sambil mata ditutup ke bantal. Sehingga akhirnya dah masuk ke alam mimpi pun aku boleh tak perasan. Syok woo…



Tapi tidup meniarap neh ditegah agama, mengikut petikan blog ini pula.

Aku akui, memang ada kebenarannya tidur meniarap neh sukar nak bernafas dan memang ada kemungkinan terdapat syaitan wanita di tempat kita berbaring meniarap. Macam mana aku leh tau? Aku tau laa…



Habis tu macam mana aku nak tidur neh?



~Nak baring mengiring neh, takde sape-sape sudi nak temankan ke?~

5 KoMen:

Tyra said...

~Nak baring mengiring neh, takde sape-sape sudi nak temankan ke?~

.
.
.
.
.
.
*masukkan bunyi cengkerik disini*

Rizal said...

~Nak baring mengiring neh, takde sape-sape sudi nak temankan ke?~

ko tido jer ngan lap top ko jer
aku suh carik cepat xnak
memilih....
ni x kene,tue x kene
macam2 hal..
skang terime la akibat
hhahhahahah....
keras siot

xkan nk sepi smpi umor 30 kot...
cpat sket jai
x sabar nk mkn nasi minyak ko...

Nazra~ said...

cicak kt atas siling tu confirm sudi

^_^

cendawanintim said...

ewah333, nak suh berteman2 la plak..!!

tingat serangga mentadak mentadu tuh, buat soklan tanya ngan dia orang ni tido camana!!!

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

wah wah wah... teruk aku kena neh...

kak cendawan : err kak, kat sini payah laa nak jumpe natang tuh

Post a Comment

Any Comment? Anybody?