25.9.08

FINE!!!

Bila Sang Pujangga bermadah kata :



Okeh, semalam aku tak jumpa kasut yang aku nak… fine!


Aku kena saman parking kat Alam Sentral, fine laa jugak ye tak?


Hari neh aku tensen lalu mengenjoykan diri dengan melayan urutan gadis shampoo di salon berhampiran sambil re-rebonding rambut aku bersempena raya. Even better than fine!


Malamnya aku terpaksa berkejar ke UiTM untuk mengambil pulut kuning Arm dari si Tirah. Hmm, fine jugak!


Member aku kata, ”Butik Dr. Cardin terdekat adalah di Sunway Pyramid!” Cisss, baru je pegi ari tu. Tak usyar pulak! Jam dah pukul 9 malam neh, sempat lagi ke? Ahh, selamba redah je! Fine!


Naik motor! Takyah naik kete. Nanti jem tengah jalan. “Okeh, fine!” balasku.


Dah jumpa Tirah, Tirah pon tercengang-cengang menengok dua jejaka kacak ala-ala student UiTM tak abes balajar sedang terpacak di fakulti undang-undang tersebut.


Dah kutip makanan, Fine!


Terus ‘rider’ ke PJ. Sunway Piramid! Jumpa butik yang aku nak, kasut yang aku nak pon ada. Tapi takde less laa pulak! Hampeh! Baik aku beli kat Kajang je. Membazir minyak moto je walaupun kerajaan dah tambah subsidi seposen untuk aku. Ahh… Fine!


Bayar dan bungkus… Hmm, adakah ‘fine’ akan berakhir di situ?


Tidak.


Rupanya helmet ku yang ditinggalkan di motor telah dicurik pula. Nak fine jugak ke? Aku ngan member aku dok melilau pusing keliling Kepsi kat luar Sunway Pyramid tu tatau nak watpe.


Kedai helmet kejadahnya yang bukak tengah memalam buta neh?!


Sorang member aku dari Damansara berjaya dihubungi. Dia cakap, “Fine! Korang tunggu kat situ, aku bawak helmet spare…”


Hmm… lepak makan Zinger kat Kepsi. Tunggu member sampai, fine!


Kesudahannya…,



Aku cuma nak tunjuk gambar kasut raya baru yang aku beli tu je!!! Muahahaha!!!



Very-very yes, fine, bebeh!




~Selamat Hari Raya Dr. Cardin ku! Selamat menyertai barisan rak kasut di rumahku walaupun banyak rintangan yang perlu ku hadapi sebelum berjaya membelimu dengan harga penuh!~

10 KoMen:

Tengkorak Hidup said...

Akhirnya....Kau Sudah Berjaya...

Tahniah..

Odi said...

..apsal tak msg aku weh..leh aku support helmet arc tuk ko..dah berabuk pun leh pakai lg tuk support kepala ko tu...

*oit kalo dah dekat sunway tu halo la aku...

Si Kachak Suparjo said...

wo.


Smuga kau beraya dgn penuh gaya nanti.

Fineeee!!

cendawanintim said...

perghhhhhhhhhh, kasut raya tu!!!

WaNa (BoRN To MaKe u HaPPy) said...

MaNe aKu PuNYe :|

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

korak : takziah untuk wallet ku

odi : aku takut ko keje... lagipun semua last menet planning... huhu... sori.

suparjo : baiklah, fine!!!

cendawan : itu baru kasutnya

wanark : tggu tahun depan :|

Mak Su said...

nk pinjm kasut boleh?

Kak Piah said...

fine..fine..

nur'ain said...

wooo kasut raya diee..ensem!

apeng said...

kah3...macam siye la cite ko..amat saspen giler bapak...kah3

Post a Comment

Any Comment? Anybody?