17.3.07

Quote of the Week

Bila Sang Pujangga bermadah kata :

Muahahaha... kadang-kadang ada di antara mereka yang tak sedar apa yang mereka katakan kat aku sebenarnya sedikit sebanyak memberi kesan dalam hidup aku... Mempelajari anggapan orang atau tindakan mereka terhadap aku sebenarnya adalah satu perkara yang sangat seronok dalam fasa pengumpulan pengalaman kehidupan aku ini... (ayat cam pelik je)

Nasihat, kata-kata hikmat, teguran, hatta lawak-an pun mampu memberi perspektif baru dalam hidup aku. Sama ada hasilnya aku menjadi emo, bersemangat waja campro, gelak sambil guling ikut tempo, mahu pun buat bodo, hakikatnya aku sangat bersyukur kerana aku diberi peluang untuk menjalani kehidupan di atas muka bumi ini dan menimba seribu satu macam pengalaman, kenangan, dan ke-hampeh-an...

Berikut adalah beberapa quote yang menarik untuk saya kongsikan bersama (kalo rasa tak menarik jugak, padan muka... saya tak bertanggungjawab di atas pembaziran masa anda)



Ija: Nunggu sluar jeans aku x smpai2 neh…
*wah, suke hati je nak soh aku banje ngko suar ekk… igt aku ngecop duit? (ayat rutin mak aku)

Ijok : Huhuhuhu...pegi la rumah dier, buat cam aku…
*gile ko... jauh arr senawang… kang malu je kalo kene halau kang

Mya : Semoga pg yg ganjil ini menjadi pagi yg terbaik dlm hidop kamu!!!
*tetiba lak minah neh pm aku…

Azah : Konsep belanja ialah: apabila azah mengorder pizza utk dihantar ke rumah ajai lalu ajai pon membayar org yg antar pizza tu....
*sian… belajar je tinggi-tinggi…

Efa : Sometimes things that we dont like turn to be something meaningful to us…
*hopefully the same thing would happen to me

Ryn : Menci… Abg makin sombong skang… Ye laa, makin bz laa katakan…
*ye ke makin sombong? makin sayang ade laa… hehe…

Wana : Ko x sedar2 lg ke?
*ye laa… aku dah sedar aku neh sape… huhu… aku tau aku mmg tak layak untuk memilikimu… saje je aku wat2 mcm tak sedar :-P wek wekk…

Pish : Mungkin pengisian ko kurang menepati kesedaran ko
*caya laa bro… nasihat ko berjaya membuat aku merenung kembali diri dan memahami kekurangan sendiri. Keikhlasan jawapan yg mcm neh laa yg aku nak. Tima kaseh kerana sudi membantu… patut arr berani letak caj mahal2… ciss…

Odi : Jom arr pegi jumpa kjgv…
*pale otak ko… hari tu kata tanak pegi… kata keje konon… balik lambat konon… seb baik ko blanja sate…

Eyra : 3 malam tanpa ‘bintang’
*hehe, macam2 laa…

Thirah : Dia tak ready sbb die takde rase chemistry kot, kalo die teruskan jugak nanti sampai die jumpa org lain yg die suka, ko jugak yg merana nanti…
*tq thirah… neh yg buat makin syg neh kat die neh… pahami aku dan nasihati lah aku… sesungguhnya aku manusia yg masih memerlukan bimbingan…

Ku Asyikin : Azrai, buat pe tu? Jom projek cam malam tadi. Hehehe…
*bila lak aku projek ngan minah neh… saje nak pitenah aku laa tu… (icon siul2)

Tengkorak Hidup : Munguk2... Dapat Duit Juta2.. Nak Beli Server Elok Sikit Pon X Bley Ke..
*TM – Telekom Mungukers… Baru laa aku paham nape aku selalu dc sejak dua menjak neh… huhu…

7 KoMen:

azah said...

muahahaha....aiikkk.....aku punyer quote pon ada gak...muahahaha....shedapnyer pizza itu....

tyrexia said...

bangga mampu melakarkan kesan terhadap diri ko walaupun tidak seberape..

hehehe..

(senyum simpul)

Si B*ntang said...

abg,nape quote aku cam gedik jekk eyh...:))

nape kau x letak quote ttg idop sekor kamben name romeo??:))

sesungguhnyer,ryn sayam abam bguni2...:D

So'od @ Arm Baker said...

aku kena buat caj baru.

satu quote RM9.90.

hehe.

Mr. Ajai said...

azah : kontrol shomel konon...

thirah : komen mu membuat aku juga senyum tersimpul mati... ehehehehe...

ryna : gedik ke? emm, sayam ryn jugak... ber-kati2...

pish : wahh... dapat diskaun 1%... ryna ngan thirah aku bayar sepoh hengget... azah lak bg free je kat aku sbb die byk terhutang jasa kat aku... emm, ko pon bukan byk utang aku ke pish? alaa, kire setel je laa...

~~~***aZaHygCoMeL***~~~ said...

muahahahaha...setau aku ler...aku tak hutang jasa dgn ko....tp ko utang pizza dgn aku....shedapnyer pizza yg bakal ko blanjer itu....muahahahaha

khyrun said...

name aku jugak yg tader.aduss mmg patut aku undur diri je..

Post a Comment

Any Comment? Anybody?