1.5.10

HMI : TIADA SESIAPA YANG MENULIS ENTRI INI

Eh, tetiba ada HMI baru? Bukan ke Ajai dah bersara dari dunia blogging? Pelik neh. Habis tu siapa pulak yang menulis entri neh ye?

Bukan sesiapa. Tiada siapa. Bila kita bercakap pasal tiada siapa, kita akan terus mengaitkannya dengan istilah nobody. Bila kita kaitkan dengan nobody, kita teringat Wonder Girls. Bila kita teringat Wonder Girls, kita akan kenal Kim Yoo Bin.



*Dia punya muka ada sinyum tu mengingatkan aku pada Kim Sa Rang, heroin cerita Hot For Teacher. Adik beradik ke?



*Angle tepi pun tetap nampak hot. Ada 'aset' dak neh.



*Yang neh yang paling comel.



*Yang neh one of my favorite. Nampak natural sekali.



*Yang neh yang paling membuatkan aku jatuh cinta.



“Jai, baik ko pangkah cepat-cepat browser google image kamu tu. Makin hanyut dah neh.”

Baik bos!

Haha. Acab ada cakap kat aku “eh, poyo lah ko Jai. Dulu ko jugak yang cakap ko tak layan K-Pop laa J-Pop laa.”

Kah kah. Nampak sangat beliau tak ambil pelajaran dari entri ini. Bila lak aku kata aku tak minat K-Pop. Aku cuma tak gilakan Rain seperti yang ko gilakan je. Kerana diriku bukanlah seorang gay seperti kamu. Keh keh.

Sebenarnya memang aku tak kenal pun group Wonder Girls neh. Nak kata lagu best? Ntah. Cam retro je bunyinya. Dah macam lagu zaman Feminin, Res2, Elite dulu tu je. Tak pun aku rasa ada persamaan dengan lagu Eva – Bulan Cinta. Wakakaka…

Aku cuma terpengaruh masa tengok promo dorang perform dekat So You Think You Can Dance je. Dah laa starting je terus close up kat muka Yoo bin neh. Lagi laa membuatkan hati ini terasa meroyan-royan ingin berkenalan. :P

Lagipun, chick rappers are always hot, right?

Sejak itu, lagu Nobody ini menjadi siulan dalam minda aku setiap kali. “I want nobody, nobody but you.” Dengan slang pelat Korean mereka berjaya membuatkan jiwa gua yang rock metal neh cair meleleh beb. Mana taknya. Perhatikan keynote masa dorang sebut 'how' tu. Pehh,  tak tertahan beb! Kah kah, ayat tak boleh blah.

Ye ke lagu neh tak best? Ke best sebenarnya? Ntah laa aku pun tak paham dengan selera diri sendiri. Apa pun aku tidak seperti kebanyakan orang; aku lebih prefer English version berbanding Korean sebab aku tak paham sepatah haram bahasa korea and frankly I don’t like the sound of their language. Boleh gitu?

Suke aku laa!




*Err…

1 KoMen:

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

Salam. Macam dah lama ek ko tak update. Ces minat aweks koreas. Taklehs blahs!

Post a Comment

Any Comment? Anybody?