20.2.10

HMI : HONEY & CLOVER

Dulu masa aku tengah tengok AJL, persembahan Aizat – Kau Aku, aku mengatakan pada member aku “arrangement orchestra violin dia mengingatkan aku pada satu anime jepun.”

Kemudian dia pun buat muka toya sebab tak paham. Ye laa sebab aku je yang tengok anime tu di kalangan member-member aku kot. Bila aku petik cerita Ranma ½, Honey & Clover, Azumanga Daioh kat dorang, sekor-sekor buat muka tak mengerti. Tapi kalau cerita pasal Naruto atau Bleach, semua ngaku dah tengok.

Aku pantang sikit laa nak tengok anime yang lebih banyak serius dari lawak. Honey & Clover misalnya, walaupun penuh cerita tentang romantika dan pengertian hidup, tapi lawak-lawak yang diselitkan memang konsisten dan tak boleh blah membuatkan aku gelak berguling setiap masa.

Aku bagi korang tengok dan dengar lagu openingnya, pastu korang pandai-pandai laa compare samada betul atau tak ada persamaan dengan arrangement muzik persembahan terbaik malam AJL yang lalu tu (pada yang dah tengok le). Aku tak kata sama note. Aku cuma kata sama sedap. Wakakaka. Sungguh subjektif sekali soalanku kali ini.Terkejut tak korang tengok ketam tu?

“Ketam ke udang Jai?”

Entah. Tapi ini aku sertakan sekali lagu ending dia dari season yang keberapa entah. Best laa jugak. Rock blues gitu. Ye ke blues? Memandai je aku.Haha. Yang aku tau kebiasaannya soundtrack dari filem/drama/anime neh selalunya tak beri sebarang kesan pada pendengar melainkan mereka sudah jatuh cinta dengan jalan ceritanya terlebih dahulu. Setahu aku laa.~Pernah download lagu rap/hip hop soundtrack dari filem Sin Chan. Tak paham makna tapi selamba je boleh ikut rapping sama. Huhu~

0 KoMen:

Post a Comment

Any Comment? Anybody?