25.5.08

Kalo Nak Menjadi Dokter Haruslah PANDAI!

Bila Sang Pujangga bermadah kata :


Sekumpulan pelajar perubatan berkumpul untuk melihat seorang pensyarah melakukan pemeriksaan ke atas satu mayat. Mereka berkumpul mengelilingi tempat mayat itu diletakkan.

"Dalam bidang perubatan, ada 2 kualiti yang sangat penting untuk menjadi seorang doktor," kata pensyarah itu.

"Pertama, kamu semua tidak boleh jijik melihat mayat," katanya.

“Sebagai contoh…” pensyarah itu mencucuk satu jarinya ke dalam mulut mayat, menariknya semula dan menjilat jarinya itu.

"Sekarang, cuba kamu buat," kata pensyarah itu.

Selepas beberapa ketika, barulah mereka mengikut apa yang mereka lihat. Seorang demi seorang memasukkan jari ke mulut mayat dan menjilatnya. Apabila semua pelajar selesai, pensyarah itu memandang ke arah mereka dan berkata…

"Kualiti kedua yang sangat penting adalah pemerhatian yang tajam. Seperti tadi....saya memasukkan jari hantu tetapi menjilat jari telunjuk…”



“SEKARANG… TUMPUKAN PERHATIAN BETUL-BETUL… PAHAM!!!!!”

8 KoMen:

Tyra said...

ini bukan 2 tag yg aku tagged ko arituh.. :-w

wahahhaa.. take ur time bro. :)

anyway..

penting disitu adalah utk peka! antara benda2 yg aku agak lack dalm kehidupan seharian. :|

EpaL c0keLaT said...

Hoh! Ape ke sengal budak2 tuh...tak alert lgsung :|

WaNa (BoRN To MaKe u HaPPy) said...

euWwWwWwW !!!

mAkCiK De' KiPaS said...

adakah diambil dari house season terbaru?

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

tyrark : peka takpe jgn sampai pekak dah le... huhu...

sabo ler sikit kalo ye pon... jgn risau pasal tag sbb aku seorang yg amat suka memposting entri oke! kalo boleh aku nak hadpet blog neh sejam sekali... baru ngko tau...

lyark : sebenarnye, pensyarah dorang lagi sengal sebab buat lawak yg sungguh takde sivik itu...

wanark : seb baik ko tak amek kos medik na oi...

azark : tatau... cume yg aku tau benda neh dah ade lama pon ngan aku... so mcm tak logik gak kalo amek scene house musim terbaru melainkan house yg episod lepas2. tapi seingat aku mane ade scene cam neh... ntah ler...

Anul said...

hahha..bangang tol...bagus2..aku suka entri ini

Anul said...

hahha..bangang tol...bagus2..aku suka entri ini

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

agak2 laa kalo nak tekan butang tuh... ;))

Post a Comment

Any Comment? Anybody?