25.11.09

KAMBING TAKDE MISAI

Dah lama rasanya aku dah tak ambik tau.

Tetiba aku ‘ter’ (rujuk : tak sengaja) ambik tau serba sedikit. Itupun sebab aku terserempak dengan gambar neh kat Beautifulnara.



Perasan tak? Datuk K sekarang dah ada janggut.

Ke aku sorang je yang baru tau pasal hal neh?

Ahh, tak kiralah, yang penting, nak tanya sikit Datuk K. Kenapa bila saya bela janggut, Datuk bela misai? Kenapa bila saya bela kedua-dua sekali, Datuk tetiba sibuk nak ikut sama? Gentleman laa sikit kalo nak celen siapa macho sekalipun. Kenapa, takut saya mengorat bini datuk kah?



*Fesyen Facial Hair yang telah dipatenkan oleh Akeji Hiroshi (suka ati aku je)



Kang aku saman RM40 juta kang baru tau.

“Jai, dendam ko masih tak berbalas ke Jai?”

“Ahh, sadap yu!”



~Yeayyy, aku dah kembali ke tempat kerja asal!~

14 KoMen:

^inas^ said...

adoiii

ade dendam kesumat di jiwa ke? ekkekkeke..

aku suke laki ade janggut. goatie pon ok.. ;-p

sunnah Nabi SAW........

ko perasan tak betapa org kafir berjaya mempengaruhi umat islam dgn menjaja the fact that no facial hair for men is cool?? tgk iklan shaver.. licin aje muka laki nye.. x de rambut selai..

diorg nak jauhkan umat dari sunnah Nabi dan ianya ternyata berjaya bila umat islam sndri dah set kan dlm otak, bela janggut (more than goatie) tak sesuai di zaman ini..

oh..

ampunkan umat ya Allah..

Mak Su said...

itu awie, kan?

dekboy said...

hahaha klakar plak dialog tu...

dendam apa tu ajai weh..tak terbalas lg ni..

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

inas : kesumat tak kesumat sgt laa... ala2 kesumadewi gitu.

nas, ini semua adalah persepsi. persepsi yang diturunkan untuk menyesatkan manusia. dah lama berlaku semenjak zaman penjajah menguasai tanah melayu lagi dah. harus diingat, islam pun bukan lahirnya di sini. ia dibawa dari jauh.

jadi pendekatan terbaik adalah dengan didikan untuk kita dan anak2 kita. nak mengacau orang 'di sana' pun takde hasil apa. kelak jadi lah 'menang bersorak kampung tergadai.'

dah terlalu banyak sgt fahaman luar yang mengelirukan kita. kita sendiri pon kadang was2 samada pandangan kita betul atau tak. tapi memetik kata-kata nabi junjungan, 'tuntutlah ilmu hingga negeri China'.

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

maksu : a'ah awie. alahai maksu. baru tayang mulut pon org dah kate saye cam awie, maksu oi. agak2 kalo tayang full face ade tak yang panggil saya aaron aziz nanti? (mula laa nak kembang semangkuk neh)

dekboy : keh keh. lurah dendam.

DilOt said...

aaron aziz...adoi..berangan lak ko nie...

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

banyak makan buah berangan kot...

Si Kachak Suparjo said...

Ah, najis!

Jilat skit!
ha ha.

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

kalo aaron aziz sekalipon aku tak sanggup jilat beb...

Nazra~ said...

hohoho naz tak suka misai :D

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

janggut? lalala...

Mak Su said...

keh keh keh... tayang ler cepat

aRm said...

aaron aziz? aku itu ari org ingat remy ishak..camno?

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

maksu : tamo.

arm : chet!

Post a Comment

Any Comment? Anybody?