7.11.09

HMI : KOLABORASI

The best gig performance I ever seen. Technically it’s not a normal gig since they playing for Shout Award show. Tapi kedatangan group sehebat ini memang dinanti-nantikan aku.

Group yang aku maksudkan adalah Pesawat dan Komplot. Pesawat - aku tak berapa fanatik sangat dengan mereka neh sementelah aku rasakan genre mereka tak ubah macam kumpulan Pretty Ugly je sebenarnya. Vokalis dorang pun rupa dah macam Neves bila dah tak pakai topi eskimo beliau. Hmm…

Tapi Komplot merupakan band yang menarik dengan irama psychedelic funk mereka. Kali pertama aku diperkenalkan dengan mereka adalah dari Encik Korak (credit to him) yang meng-emel dua single mereka; Konflik Metropolis dan Nora Zen. Tapi aku lagi suka dengan Nora Zen. Entah laa kenapa, aku pun tatau. Nasib baik dorang pilih lagu neh untuk malam persembahan ari tuh.





Mungkin aku suka mereka sebab mereka lagak seperti professional rockstar kot. Bukan sekadar rupa dan gaya tapi kualiti juga tetap dijaga. Tak macam band One Buck Short dengan Bunkface yang buat gimik gempak-gempak tapi bila nyanyi atas pentas suara tak cukup nafas. Huhu. Tapi kat Shout Award neh Bunkface sempat jugak bolot 3 anugerah termasuk Ultimate Shout Award.

Haih~ belasah je laa…

4 KoMen:

Anonymous said...

I found this site using [url=http://google.com]google.com[/url] And i want to thank you for your work. You have done really very good site. Great work, great site! Thank you!

Sorry for offtopic

dekboy said...

aku minat Bunkface..
tp tu la bila nyanyi je ala2 semput..
tak cukup stamina la beb..

Pesawat dan Komplot?
tak penah denga plak..
tp nama dasat..hehehe

^inas^ said...

mmg dasat nama2 ni..

dan selalunya aku 'kebetulan' dengar lagu2 diorg ni.. means, aku x ade faveret entertainment shows yg aku nak catch up. yg 'kebetulan' tu maybe cam diorg pasang lagu kat radio (aku kurg layan radio) or mall or ade kwn2 promot suh donlod..

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

anonymous : do i deserve a thank you from u? hmm, now i wonder who u really are...

dekboy : ada apa dengan nama? nak tau dasat ke tak, layan laa lagu dorang barang se-mp3 dua...

inas : aku pon boleh dikategorikan sebagai 'kebetulan' jugak kot... lalalala...

Post a Comment

Any Comment? Anybody?