4.11.09

PAST TENSE 1 : GALWAY 11 OKTOBER

DISCLAIMER : Entri ini tidak ada kena-mengena dengan entri ini. (Habis yang ko nak link tu jugak buat pe, mangkuk si Ajai neh)


Ini adalah entri bertemakan evolusi siri ‘Re-Post’ dalam blog aku.


Sebenarnya aku ada nak berkongsi beberapa keping gambar di blog ini tapi akibat kekangan waktu aku gagal berbuat demikian.

Tapi apa susahnya ye tak? Diinspirasikan dari blog cik Tipah kita, aku rasa takde masalah untuk aku sedikit lewat bercerita. Al maklum laa, aku neh pun selalunya busy bagai nak rak dalam cuba nak menyelesaikan pelbagai masalah negara yang melanda ketika ini (kepala hotak laa ko Jai).

Ada 3 bahagian bersiri kesemuanya. Kali ini aku nak sentuh tentang sebuah kawasan di barat Ireland yang diberi nama Galway.

Al kisahnya, salah seorang teman ‘seperlepakan’ aku yang bernama encik Norris sedang menyambung pengajiannya setahun di sana ketika ini; jika anda masih ingat entri saya yang bertajuk ‘TAK BOLEH DIBUAT BOYPREN’.

Dengan penuh rasa berlagak dan bongkak, beliau berjaya membuatkan aku jeles dengan menyajikan permandangan menarik ketika melawat Galway. Cis, aku paling jauh pun pernah sampai cuma Pengkalan Kubor kat sempadan Golok sana. Johor pun aku dah tak ingat bila kali terakhir aku pergi. Thailand dengan Singapore memang haram laa aku tak pernah jejak kaki. Sabah Sarawak dalam gagasan Malaysia apatah lagi. Kalau nak merasa pun cuma kena berharap cik Rynak akan masuk meminang aku yang sepi neh satu hari nanti.




*On the way thru’ the hiway




*Mereka dan keluarga mereka




*Angin bersepoi seribu bahasa. Menarik kan tempatnya?




*Layan jiwang karat siottt




*Abstrak?




*Cam New Zealand (macam laa ko penah pegi sana Jai!)




*Kontras




*Angle paling cun




*Luas mata memandang




*Takde benda lain nak tangkap ke?




*Peaceful surrounding




*Bahasa apa tu? Mahathir punya nama ke tu?




*Arghh… tengok gambar pun macam dah boleh dengar pukulan ombak



~Tunggu engko balik, nanti kita dapat tengok Ijal bersanding. Wakakakakakakaka...~

7 KoMen:

Nazra~ said...

chantek nya pemandangan :D

Mohammad Al-Aiman said...

damn
macam maner leh ader gambar2 andrea pirlo bangi ni kt ko plak ni?
haha
=D

Mak Su said...

hhmmm, pengkalan kubor.... maksu ni takat pengkalan balak jer... cari-cari ikan bakar :)

dekboy said...

pheh...

indah sungguh ciptaan tuhan..

cantik gler...

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

naz : cantiknya pemandangan, hati pun kelapangan...

aiman : dem, ko igt ko sorang je ke reti on ym? muahahaha...

maksu : err, pengkalan balak pun saya dah sampai. lalalala...

dekboy : betul betul betul!

M!$$_R@!N said...

mr jai....
bilew ank bercutie bawak rain nih...
bukan ritu da janji kew..
ahaks

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

err... err...

Post a Comment

Any Comment? Anybody?